Mikä ja miksi Sydänyhteisö?

Yhdistyksen nimellä on kaksi merkitystä:

  1. Elämä lähtee sydämestä.
  2. Haluamme olla sydämellisiä ihmisiä.

Olemme kristillisiin perusarvoihin sitoutunut yhdistys, jonka ohje nousee raamatun kultaisesta säännöstä: ”Kaikki, mitä tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille”!

Jokainen ihminen itsessään on arvokas. Jokaisella ihmisellä on sydän, joka määrittelee sen, minkälainen ihminen on. Emme siis tarkoita sitä lihasydäntä, joka pumppaa verta elimistöömme vaan sitä sydäntä, jossa on meidän identiteettimme ja arvomme. Ja tämä määrittelee sen, minkälaisia me olemme, sillä elämä lähtee sydämestä.

Jos sydän on sairas, heijastuu se koko ihmisen hyvinvointiin pahoinvointina. Sydän voi olla surusta tai yksinäisyydestä sairas. Tai sitä on voitu loukata sanoilla tai henkisellä pahoinpitelyllä. Tai sydän on unohdettu ja hyljätty. Tai sitä ei ole arvostettu, vaikka jokainen sydän on arvokas ja ainutlaatuinen.

Jos sydän on terve, se rakastaa lähimmäistä, arvostaa häntä ja auttaa tarvittaessa. Terve sydän ei tee lähimmäiselle mitään pahaa.

Päätavoitteemme on: Kokonaisvaltaista ihmisen auttamista hänen kaikissa ruumiin, sielun ja hengen tarpeissa.

Toimintamuotojen tavoitteita ovat mm.:

  • elintarvikkeiden jako vähäosaisille (Tiilipappila, Esaiaksenkatu 5)
  • hengelliset tilaisuudet (satunnaisesti)
  • lähimmäispalvelu (kotikäynnit heikkojen ja sairaiden luona)

Kohderyhmänä ovat kaikenikäiset ihmiset.

Ote yhdistyksen säännöistä:

”Yhdistyksen tarkoituksena on kristilliseen elämänkatsomukseen perustuen auttaa Itä-Lapin alueen ihmisiä pääsemään irti elämää tuhoavista aineista ja asioista, auttaa puutteenalaisia ja syrjäytyneitä sekä edistää eri seurakuntiin kuuluvien kristittyjen yhteyttä. Yhdistys toimii yhteistyössä eri järjestöjen kanssa.”

Yhdistys on avoin kaikille, jotka haluavat tulla mukaan auttamistyöhön. Ota yhteyttä Heikkiin ja kysy lisää.